Zonneheerdt vollegrondsgroenten akkerbouwbedrijf
Zonneheerdt wil met het duurzaam telen van vollegrondsgroenten de mensen laten proeven wat de echte smaak van groenten is. Onze kinderen moeten weer de echte smaak van groente kennen. Door de duurzame manier van telen wil Zonneheerdt de mensen laten genieten van lekkere groenten van Flevolandse bodem. De groenten van Zonneheerdt worden met passie geteeld, zijn smakelijk, kleurrijk en gezond. Lees verder om een goed beeld te krijgen welke groenten wij verbouwen op ons akkerbouwbedrijf.
Aardappelen
De grond van Flevoland staat bekend om de uitstekende aardappelen. Deze aardappelen worden als friet (Aviko) of als tafelaardappel (Agrico) in de supermarkt of bij uw groenteboer verkocht.
Wortels een bron van vitaminen en mineralen
Wortels bevatten een groot aantal vitaminen. Zoals de vitamines A, C, B1, B2, B3, B5, B6 en E. Door al deze gezonde voedingsstoffen & extra mineralen werken wortels vaatverwijdend. Wortelen hebben een positieve werking op het hart en bevorderen de productie van rode bloedlichaampjes in het menselijk lichaam.
De paarse peen is sappiger en zoeter van smaak en bevat 40% meer caroteen
Paarse wortelen bevatten een veel hogere waarden Beta caroteen, dan de oranje wortelen. Bèta-caroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Het zorgt voor een goede weerstand en is belangrijk voor het gezichtsvermogen en de groei.
Gele peen houdt de ogen in goede conditie en is rijk aan Luteïne
Gele wortels zijn rijk aan Luteïne, deze stof houdt de ogen in goede conditie. Luteïne behoort tot de bioactieve stoffen en hoort bij de carotenoïden. Luteïne is een bioactieve stof, die voorkomt in groenten.
De consumptie van witte peen draagt bij aan een gezonde darmflora
De witte wortelen bevatten van nature een hoog gehalte aan vezels voor een gezonde darmflora.
Purple haze, voor de gezondheid van onze ogen en het immuunsysteem
Paarse wortelen bevatten hogere concentraties Anthocyaan en Beta caroteen. Beta caroteen wordt in het menselijk lichaam omgezet naar Vitamine A. Dit is een essentiële stof voor de gezondheid van onze ogen en het immuunsysteem.
Kroten, wij telen bietjes in vele soorten en kleuren
Kroot is een verbastering van het Franse carotte, een alternatieve naam voor kroot is “biet”. Een kroot heeft een zachte zoete smaak. De kroot kan warm gegeten worden, maar het is ook mogelijk hem af te laten koelen en als een salade te serveren.
Chioggia kroten rauw, dun gesneden een opvallende wit-rode biet
De Chioggia bieten zijn opvallende bieten, ze trekken met hun rood-witte gekleurde vruchtvlees de aandacht. Bij rauw, dun gesneden gebruik van deze bietjes blijven de witte & rode ringen hun prachtige kleur behouden.
Gele kroten te gebruiken in salades of een dungesneden bieten carpaccio
Deze frisse gele biet heeft een hoge decoratieve waarde door zijn diepe gele kleur! Rauw erg lekker in salades of dungesneden als carpaccio.
Witte kroten uitstekende kwaliteit biet voor in uiteenlopende gerechten
Mooie helder witte bietjes met een zoete smaak. De aardse smaak in combinatie met een lichtzoete tint zorgt voor vele unieke toepassingen in uiteenlopende gerechten. Het vruchtvlees van de witte biet is wit geaderd en uitstekend van kwaliteit.
Lange kroten carillon, uitermate geschikt voor gerechten, salades & soepen
>Door de lengte zijn deze bietjes zeer geschikt om er mooie plakjes van te maken en in salades te verwerken. Daarnaast zijn door de mooie rode kleur deze bieten ook erg geschikt voor soepen & diverse andere gerechten.
Rode kroten, het bekende rode bietje
De rode biet zoals we hem kennen. Mooi rood met zijn aardse smaak.
Een pastinaak is gebakken, gefrituurd of in een stamppot te verwerken
De lange pastinaak is iets minder stevig dan de winterwortel. De pastinaak kan worden gebakken of tot stamppot verwerkt. Ook kan de pastinaak worden gefrituurd. Een gefrituurde pastinaak lijkt op aardappelchips.
Wortelpeterselie voor in de soep, saus of een heerlijke stamppot
Wortelpeterselie lijkt qua kleur en vorm het meeste op een pastinaak, maar de smaak heeft eerder iets weg van peterselie met een nootachtige smaak. Heerlijk in soepen en sausen maar ook te gebruiken in stamppotten.
De ui, is overal ter wereld populair.
Uien hebben een sterke geur en smaak. Over het algemeen hebben uien een velletje over een gelaagde kern. Uien worden over de hele wereld gebruikt en bestaan in allerlei vormen en kleuren.
Wij telen baktarwe voor het lekkerste brood
Wij telen graan vooral om de bodem rust te geven. Wij proberen door de juiste rassen te kiezen een mooie kwaliteit baktarwe te telen. Baktarwe wordt in Nederland slechts op kleine schaal geteeld, vooral voor regionale broodsoorten. Voor onder andere koopmans in het Veldleeuwerik project.
Brouwgerst voor Heineken bier
Bij Zonneheerdt telen we gerst, omdat het een mooi gewas is en de grond in de zomer snel vrij is voor de teelt van een goede groenbemester. Onze gerst gaat via Agrifirm naar Hollandmalt om door Heineken te worden verwerkt als Veldleeuwerik teelt met een duurzaamheidwaarborg.
Suikerbieten voor de productie van suiker in de breedste zin
Suiker niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Tegenwoordig maken we er zelfs plastic van. Verder gebruiken we alle onderdelen van deze plant. Onder andere als groenbemesting, pulp, cosun,, Suikerunie als verwerker.