Ons verhaal

Kleur met meer smaak

Als 3e generatie ben ik trots op dit familiebedrijf in de Flevopolder. Daar telen wij onze gewassen op de meest vruchtbare gronden op de bodem van de zee. Het gaat om akkerbouw en groente gewassen.

Ons verhaal
Duurzaam productieproces
Home » Over ons

Duurzame productie

Kleur met meer smaak

Ons bedrijf biedt verschillende kleurrijke vollegrondsgroenten aan die we voornamelijk zelf telen, zoals gekleurde wortelen en bietjes.

onze gedachte

Onze gedachten

Zonneheerdt wil door het telen van groenten met kleur en smaak de mensen laten proeven wat de echte smaak van groenten is. Door onze vlakke smaak proeven wij het verschil niet meer tussen het hoofdgerecht en het voorafje. Onze kinderen moeten weer het gevoel krijgen waar onze groenten vandaan komen en wat daarvan de echte smaak is. Er wordt niet voor niks gezegd dat gezonde voeding het beste medicijn is.

Door de duurzame manier van telen volgens het concept van Veldleeuwerik wil Zonneheerdt de mensen laten genieten van lekkere groenten van Flevolandse bodem. Wij willen de landbouw op een positieve manier laten bijdragen aan de gezondheid van onze samenleving, want de groenten die wij met passie telen zijn smakelijk, kleurrijk en gezond.

Duurzaamheid

Al onze producten zijn gecertificeerd. Hierbij is gekozen voor Global G.A.P. (Good Agricultural Practice). Het gehele productieproces is gecertificeerd volgens deze wereldwijde norm. Bij een lange termijn investering hoort een goede balans tussen de zorg voor de mensen, het milieu en het maken van winst.

Kleur met meer smaak

Teeltbedrijf

Zonneheerdt gewassen

Vanaf 2011 zijn wij ons gaan specialiseren in het telen van de meest smaakvolle en kleurrijke vollegrondsgroenten. Het gaat bijvoorbeeld om oerbieten en om gekleurde wortels, pastinaken en wortelpeterselie. Groenten die niet meer veel geteeld worden. Zonneheerdt wil mensen de echte smaak van de geteelde groenten, laten proeven. Zij teelt daarom groenten met kleur en smaak.

Onze producten

Op ons akkerbouwbedrijf in Flevoland telen, wassen en verwerken we verschillende kleurrijke vollegrondsgroenten, zoals gekleurde wortelen en bietjes. Het zijn smaakvolle producten die met veel passie worden geteeld.

Kleuren peen

Kleuren peen

Onze gekleurde wortelen hebben wij in diverse kleurrijke kleuren. Van rood tot paars en van wit tot gele wortelen.

Kleuren kroten

Kleuren kroten

Mooie kleurrijke bietjes met een krachtige smaak. De aardse smaak in combinatie met een lichtzoete tint zorgt voor vele unieke toepassingen in diverse gerechten. 

Diverse groenten

Diverse groenten

 Wij telen ook diverse andere groenten, zoals pastinaak en wortelpeterselie. Ze worden ook wel vergeten groente genoemd.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

Contactformulier